Истинска радост е за галерия Лабиринт да покани ценителите на

...
Истинска радост е за галерия Лабиринт да покани ценителите на
Коментари Харесай

Станимир Видев в Лабиринт


Истинска наслада е за изложба Лабиринт да предложения ценителите на изкуството на независимата галерия на одобрения художник Станимир Видев!

От 9 до 23 ноември уютното пространство на галерията, ситуирана в етаж от стогодишна къща в сърцето на Пловдив, ще приюти най-новите му произведения. Наред с живописни творби, създателят е приготвил за тази галерия и специфична селекция от рисунки.

Сред феновете на изящното изкуство Станимир Видев няма потребност от показване. Още с първата си независима галерия през 1986 година в  Пловдив ( част от Националните Есенни Изложби) до ден сегашен с всяка своя изява художникът превзема публиката не просто с майсторството си, само че с силата и благосъстоянието на живописната материя, подчинена на финия баланс сред мощната прочувствена експресия и дълбочината на човешките мисли и прекарвания.

В платната му се потапяме в една нереална, съвсем музикална симфония от цветове, линии и форми, която издига образния роман от конкретиката тук-там и хора до общочовешкото и безконечното. Станимир Видев е показал повече от 30 независими изложения, а негови картини са благосъстоятелност на Националната Художествена Галерия, музеи и съществени частни сбирки в страната и чужбина. Носител е на редица национални и интернационалните награди, два пъти притежател на премия „ Пловдив “ за 1997 година и 2007 година

Заповядайте да споделим този празник в наличието на създателя и с музикалните осъществявания на впечатляващите Ангел Демирев (китара) и Христо Минчев (бас) на 9.11 от 18 ч в изложба Лабиринт, ул. Ангел Букорещлиев 1.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР