Истинска постъпка на доблестен човек е извършил обущарят Митко Гинчев

...
Истинска постъпка на доблестен човек е извършил обущарят Митко Гинчев
Коментари Харесай

Добрата новина! Обущар в Мездра намери портмонето на жена и й го върна

Истинска постъпка на героичен човек е направил обущарят Митко Гинчев от село Долна Кремена. Мъжът е намерил и върнал портмонето на жена, цялостно с пари и документи, научи BulNews.bg.
Митко има дребна обущарска работилница в Мездра. Поправя обувки към този момент 25 години.
„ В четвъртък, пазарен ден, минават повече хора. Една жена си взе обувките от корекция и побърза да си тръгне, на открито валеше. После пристигнаха други клиенти и тогава видях портмонето и споделих на клиентките – две девойки: Момичета забравихте си портмонето, а те дадоха отговор, че не е тяхно. Тогава без да го разтварям, го сложих върху лавицата. На другия ден пристигна Павлинка обезпокоена и попита за портфейла. Показах й го, тя го отвори “.
Жената посочила персоналната карта в удостоверение, че движимостите са нейни. Благодарила и тръгнала.
Според Митко добротата е скрита в индивида. „ Животът по този начин ни промени, а би трябвало да я демонстрираме повече. Българинът се слави като добър човек “, споделя обущарят.
Нито ще забогатея, нито ще ми стане по-хубаво, споделя в отговор на въпроса дали не би се възползвал от откритите пари. „ Така дисциплинирам и децата си – в почитание към всеки човек, с внимание към по-възрастните, по този начин, както нас ни възпитаваха в миналото “, прибавя той.
Митко има две дъщери, на които предава своите възгледи и убеждения за живота.
„ Много пъти ми се е случвало хората да си не помнят движимости, само че са идвали и са ги намирали. Дори златен пръстен съм прибирал, открих индивида, а той към този момент го беше отписал, не вярваше, че може да го откри “, приключва описа си Митко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР