Истинска икономическа война се вихри в управляваща хунта и обръчите

...
Истинска икономическа война се вихри в управляваща хунта и обръчите
Коментари Харесай

Война в задкулисието! Шефът на „Джи Пи Груп” към Вальо Златев: Ти си изгонен, ти вече си никой

Истинска икономическа война се вихри в ръководеща хунта и обръчите от компании, които от години източват ресурсите на България.
Бившият началник на „ Лукойл – България” Валентин Златев е натирен от най-големия бенефициент на публични поръчки в строителството у нас – „ Джи Пи Груп” по заповед на Бойко Борисов, гласи сигнал до Narod.bg.
Собственикът на строителната компания – Владимир Житенски, обяснил в прав текст на правешкия състезател, че към този момент няма нищо общо с бизнеса им, по тази причина приключват всевъзможни връзки.
„ Изгонен си, към този момент си никой”, съскал Житенски към правешкия олигарх.
Причината е, че руснаците са стъпили на врата на Баце и в този момент го употребяват, с цел да си разчистят сметките с правешкия милионер, който съумя да оскубе съветския нефтен монополист „ Лукойл” с десетки милиони посредством имотни покупко-продажби благодарение на „ Джи Пи Груп”.
В консорциума „ Джи Пи Груп” влизат общо 36 компании с друг предмет на активност – за градеж на здания, пътища и всевъзможен тип инфраструктура, ВиК, търговия, противопожарни системи и какво ли не.
Собственици са 54-годишният Владимир Георгиев Владимиров – Житенски, който има близо 50% от акциите, 51-годишният Георги Василев Василев със същия брой акции и 41-годишният Стефан Филипов Тотев с минимално присъединяване.
В края на април 2019-а пристигна новината, че над 45 милиона лв. са източени от „ Лукойл” единствено от покупко-продажби за земя за бензиностанции посредством компании, свързани с „ Джи Пи Груп”.
Механизмът е елементарен – компания купува земята от частни лица или от община и няколко дни или седмици по-късно я препродава на „ Лукойл” с голяма облага.
След това „ Джи Пи Груп” строи самата бензиностанция, също с голяма облага. Фирмите са с офшорна благосъстоятелност, само че ясно свързани с „ Джи Пи Груп”.
Разкриването на тези схеми в границите на абсурда „ Джи Пи Гейт” докара до такава степен, че руснаците изритаха шефа на „ Лукойл” България Валентин Златев. Това е голямо по значителност събитие за българския политически живот, а резултатът от него занапред ще се разраства.
В изявления от септември 2019 година лъснаха няколко такива покупко-продажби, осъществени посредством компанията „ Пи Ай”. Тя е благосъстоятелност на офшорка и се явява притежател на земята и постройката, в която се намира седалището на „ Джи Пи Груп”.
Телефоните и имейл адреса на „ Джи Пи Груп” и “Пи Ай” са безусловно идентични – Пълномощник на „ Пи Ай” е Велизар Любенов Радев, който е съсобственик в „ Джи Пи Строй” с един от акционерите и шеф в „ Джи Пи Груп” – Георги Василев.
Според източници на „ Медиапул” тази обява е в основата на вътрешно следствие в „ Лукойл”, довело до отстраняването на Валентин Златев от оперативното управление.
Самият Златев отхвърля каквато и да било връзка с „ Джи Пи Груп”, макар обстоятелството, че компанията строи и хотелите на неговия татко.
Сега се допуска, че заради зависимостите на държавното управление от Москва Бойко Борисов, въпреки и от години да е съдружник с милионера, приел да бъде инструментът за възмездие против Вальо Златев, който, въпреки и натирен от „ Лукойл”, продължава да върти стотици милиони в личния си бизнес.
За да го лишат от тлъсти държавни порции около строителството на стотици обекти, дадени на „ Джи Пи Груп”, на Златев е обяснено, че към този момент няма да припари до бизнеса на строителната компания и ще би трябвало самичък да плете схемите си без помощта на „ Джи Пи Груп”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР