Истинска Формула 1 се разигра в София! Камерите на тол системата

...
Истинска Формула 1 се разигра в София!
Камерите на тол системата
Коментари Харесай

Формула 1 в София: Кола лети с 244 км/час!

Истинска Формула 1 се разигра в София!

Камерите на тол системата по Северната дъга на София засичат нагли водачи, които хвърчат с гневна скорост. Поредният скръбен връх е регистриран в петък – кола е профучала с безумните 244 км/час.

Както към този момент стана ясно, подчинената на Агенция “Пътна инфраструктура ” електронна система за събиране на пътни такси скоро ще влезе в “боя ” с джигитите на пътя, като подкрепя пътната полиция в установяването и глобяването на нарушителите.

Тол системата разполага с електронни “очи ” – 295 стационарни камери и още 50 мобилни. Те наблюдават преминаващите коли за неплатени винетки и тол такси. А отсега нататък ще могат да управляват и скоростта.

Новата алтернатива към този момент е тествана точно на Северната скоростна дъга на София. Там в границите на 2 часа са минали 200 транспортни средства и 45 (тоест всяко пето МПС) от тях са препускали с неразрешена скорост. Въпреки че “очите ” на тол системата виждат нарушителите, към момента не могат да генерират електронни санкции. Тъй като има формалности и механически процедури за дотъкмяване, а също така ще се наложат и законови промени, съобщи “Сега “.

От АПИ и Националното тол ръководство считат, че действителното свързане на тол камерите със съответната е-система на Министерство на вътрешните работи ще е готово след няколко месеца.

Още вести четете в секция Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР