Истинска феерия от музикални шедьоври ще представят в програмата на

...
Истинска феерия от музикални шедьоври ще представят в програмата на
Коментари Харесай

Вълшебна Коледа на 23 декември в Народния театър Иван Вазов“

Истинска приказност от музикални шедьоври ще показват в програмата на Коледното матине Симфоничният оркестър и Смесеният хор на Българското национално радио. По традиция в него взе участие и Детският радиохор.

Диригент на концерта ще бъде Любка Биаджони, която на фестивала в Херенхимзее слага началото на редица оперни спектакли с полусценично осъществяване, на които с изключение на режисьор и диригент, е създател и на костюмите и сценографията. Солисти ще бъдат сопраното Емилия Кирчева и мецосопраното Даниела Панчевска.
Емилия Кирчева взе участие в продукциите на Любка Биаджони: „ Фалстаф ”, в ролята на Нанета, „ Реквием ” – Моцарт (соло сопрано), „ Стабат матер ” – Дж. Б. Перголези (соло сопрано), както и концерти с арии и ансамбли в  България и Германия.

Даниела Панчевска е деен участник в концертните прояви на „ Schleswig-Holstein Chorakademie ”  и „ Internationale Chorakademie Lübeck ” и е част от състава на Смесения хор на Българското национално радио.

В програмата ще чуете творби от творчеството на Бах, Хендел, Корели, Вивалди, Моцарт, Шуберт, Верди, Добри Христов и Христо Недялков.

Нека да се насладим дружно на една вълшебна Коледа – 23 декември, 11 часа, Народен спектакъл „ Иван Вазов “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР