Истинска драма се вихри в ГЕРБ, след като се разчу,

...
Истинска драма се вихри в ГЕРБ, след като се разчу,
Коментари Харесай

Драма в ГЕРБ - как да подкрепят Асен Василев за финансов министър

Истинска драма се вихри в ГЕРБ, откакто се разчу, че освен, че ще има взаимно държавно управление с Политическа партия - Демократична България, само че и финансов министър в бъдещия кабинет ще бъде не какъв да е, а Асен Василев - съпредседател на Политическа партия и някогашен финансист №1 в държавното управление на Кирил Петков.

 

Работата е там, че цялата акция на ГЕРБ бе построена върху изразителност против " Промяната ". То не бяха люти обети и тежки думи.

 

А Василев персонално бе заклеймяван като главен провинен за над 6-процентния недостиг, 15-милиардната дупка в бюджета и изобщо за положението на обществените финанси.

 

Делян Добрев, правилно, разгласен от водача Бойко Борисов за вътрешнопартийна съпротива, даже патетично се закле:  " По-скоро ще си отрежа ръката, в сравнение с да поддържа " Продължаваме промяната "! ". Стигна се до такава степен, преди месец Борисов да разгласи, че му е лишил всички остри предмети и хладни оръжия, " с цел да му избави ръката ". А тогава съюзът с Политическа партия беше напълно предполагаем и съвсем имагинерен.

 

Добрев бе най-яростният критик на Асен Василев в редиците на ГЕРБ. Той трансформира в персонална борба съперничеството с някогашния финансов министър. Двамата с Асен Василев водеха листи в родния си град Хасково и борбата им бе следена с жив интерес от медиите.

 

В неделя вечерта, когато съюзък с Политическа партия е бил към този момент опечен, а мандатът на Мария Габриел - жертван, Добрев решително пропагандираше от телевизионния екран: " Разпределението на министрите в " Габриел " ще е - 13-15 за ГЕРБ, 3-4 на Движение за права и свободи и 2 за Има Такъв Народ ". Явно, нищо не е знаел.

 

Може би по тази причина Делян Добрев липсваше от брифинга, който Бойко Борисов даде дружно с Мария Габриел в понеделник вечерта.

 

А Тома Биков? Негови са думите, изречени в края на април: " Няма по какъв начин да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да дава отговор за службите, за Шенген и не знам какво.Той преди една година арестува нелегално водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а в този момент ще му дадем всички служби при него. Не, няма. Това е неуместно и неуместно! "

 

Биков също персонално нападна някогашния финансист №1 на Политическа партия, като изрече в края на април: " Асен Василев е отговорен за обстановката сега и за невлизането ни в еврозоната ".

 

Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, пък се възмущаваше до наскоро, че " не може ПП/ДБ да се пробват да се вършат, че изборите не са се случили и да слагат претенции да поддържаме втори мандат с кабинет, формиран напълно от техни хора, без ние да знаем какви са тези хора. " " Не може в предстоящ кабинет с поддръжката на ГЕРБ да вземат участие хората, арестували Борисов и унищожили държавните финанси ", заричаще се по тв студията Митов.

 

" Отчаян съм от положението на страната, нееднократно съобщи и самият Борисов. И по време на акцията, и след нея. В съвсем всеки град, в който се организираше протест на ГЕРБ, Борисов наблягаше, че " Това му е най-лесната акция ", тъй като Политическа партия са " счупили страната ", " източвали по 1 лев от бензин и нафта ", поради тях " изпускаме милиарди по Плана за възобновяване ".

А редовият гербаджия се ориентираше по думите на водача.

И в този момент е естествено да е комплициран, да е ядосан и да не схваща по какъв начин политиците едно приказват, а друго правят.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР