Истината в България е, че с почтен труд трудно ще

...
Истината в България е, че с почтен труд трудно ще
Коментари Харесай

Истината в България е – богат с труд не ставаш, богати стават пуделите на политиците и сенчестия бизнес

Истината в България е, че с честен труд мъчно ще забогатееш. Да, ще можеш да живееш обикновено или съвсем обикновено, само че богат с труд не ставаш. Богати стават в политиката и сенчестия бизнес. Особено в политиката. Затова и не се учудвайте на огромния напор мераклии да ни оправят. Естествено, оправянето ще стартира първо от самите тях. И родата. И даже пуделите. Така написа в своя нов пост Елена Гунчева-Гривова. Пост, отдаден на лъжите, идните избори и неналичието на вяра за смяна.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Истината в България е, че с честен труд мъчно ще забогатееш. Да, ще можеш да живееш обикновено или съвсем обикновено, само че богат с труд не ставаш. Богати стават в политиката и сенчестия бизнес. Особено в политиката. Затова и не се учудвайте на огромния напор мераклии да ни оправят. Естествено, оправянето ще стартира първо от самите тях. И родата. И даже пуделите.

Политическата система е направена по този начин, че да е оптимално комфортна за измамници и лъжци и оптимално нездравословна за народа и страната.

И тъй като всяка една смяна минава или през законите или през гражданска война, се замислете кои политици ще гласоподават закони, с които лимитират произвола им, трапезата и парите им.

Толкова съм отвратена от политиката в сегашния й български тип, че даже не ми се разяснява.

И най-много съм гневна, тъй като се лъжат наивните и елементарните хора. Днес на пазара един дядо с треперещи ръце, едвам говорещ обясняваше, по какъв начин на 9 юни ще има прелом посредством гласуването и като дойдат „ нашите “, всичко щяло да се оправи. Горкият дядо, очевидно не може да осъзнае, че горе са оправените – тези, които на неговия тил натрупат пачки евро, разхождат се по света и му се подиграват. Заради тъкмо тези „ нашите “ има пари за партийни дотации, само че няма пари да му вдигнат пенсията и да може най-малко да си заплати протези, с цел да може да дъвче и да приказва. Този дядо ми се видя като систематизиран облик на българския електорат – доста очаквания и никаква мисъл и логичност.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Един сладичък, благ пудел разруши на пух и прахуляк мантрата за умните, красивите и честни нови лица в българската политика и създаде нова спекулация на политическата сцена – „ Пуделгейт “. Така написа Blitz.bg в собствен разбор, напомня SafeNews.

Разби я безусловно за минути, откакто назначеният от доскоро ръководещите ПП-ДБ основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев лъсна на фотоси с едно куче, носещо пачки с евро в муцуната си, с двама контрабандисти на цигари, полугол в сауната с единия, и с един часовник за най-малко 50 000 лева, подарен му от скъпите му другари Марин и Стефан Димитрови, задържани за ОПГ за контрабанда.

Редом до ченге номер 1 на фотосите с пуделчето се вижда и някогашният министър на Министерство на вътрешните работи, сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков, който до оня ден безусловно си беше сложил ореол на пръв герой против корупцията и мафията в страната.

България в действителност съвсем в никакъв случай в историята си не бе виждала сходен скандал. В който основният секретар на Министерство на вътрешните работи се гушка с кучетата по масите на контрабандисти и се търкаля гол в сауната с тях.

А по-късно с цел да се измъкне от доста съществено обвиняване по този и други мотиви отива право в Комисията за противопоставяне на корупцията и в ДАНС, с цел да даде показания против същите контрабандисти, против шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и против персонално назначилия я на този пост някогашен финансов министър Асен Василев.

Всички тези мръсотии по върховете на страната станаха известни от изтекли в общественото пространство два протокола от разпита на Коцев пред проверяващите. Както и от фотосите с часовника, кучето, пачките, контрабандистите, Рашков и кръчмите с масите. Грижливо защитавани в телефона на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР