Истината трябва да бъде нашата основа. Обичайната обща култура вече

...
Истината трябва да бъде нашата основа. Обичайната обща култура вече
Коментари Харесай

Какво е Великото американско завръщане? Рон ДеСантис ли ще е новият президент на САЩ

„ Истината би трябвало да бъде нашата основа. Обичайната обща просвета към този момент не може да бъде необикновен добродетел ”

След дълги месеци на отсрочване по ред аргументи, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис най-сетне разгласи публично, че ще се кандидатира за президент от Републиканската партия за изборите през 2024 година

Той и екипа му са избрали да създадат това почти година и половина преди идния избор, а подтекстът евентуално е селекциониран неслучайно – най-сериозният „ противник ” на ДеСантис – някогашният президент Доналд Тръмп, от няколко седмици е в „ окото на бурята ” поради обвиняванията в обезчестяване.

Губернаторът на Флорида разгласява малко видео, съобразено с актуалната дълготрайност на вниманието, в което малко, тъкмо и ясно разказва своите цели. Там той прави явни мнения за това, че актуалният държавен глава Джо Байдън (от Демократичната партия) не си прави работата. Вижте видеото:



„ Границата ни е злополука. Заразата на престъпността е в градовете ни. Федералното държавно управление пречи на фамилиите да живеят обикновено. А президентът се офлянква.

Но западът е избор. Успехът е изпълним. А за свободата си заслужава да се биеш. За да караш кораба, се желае да възстановиш трезвия разум в обществото. Нормалността в общностите ни. И честността на институциите.

Истината би трябвало да бъде нашата основа. И нормалната обща просвета към този момент не може да бъде необикновен добродетел.

Във Флорида ние доказахме, че всичко това може да бъде направено. Избрахме обстоятелствата пред страха, образованието пред индоктринацията. Законността и реда пред беззаконието и протестите. Държахме фронта, когато свободата висеше на косъм. Показахме, че можем и би трябвало да върнем жизнеността на Америка.

Имаме потребност от куража да водим и силата да победим. Аз съм Рон ДеСантис и се кандидатирам за президент да управлявам нашото велико американско завръщане ”

Още в първото изречение ДеСантис прави две неща – хем загатва, че концепцията за оградата на Тръмп е била вярна, хем акцентира неспособността на администрацията на Байдън да се оправи с миграцията. Второто изречение засяга демократичните градове в Съединени американски щати, където с цел да не бъде афектиран някой, се погазват всевъзможни закони, а полицията мълчи.



Третото изречение акцентира проблемите с стопанската система и загатва за това, което ще се приказва по-късно в едноминутното видео. Четвъртото е повече от ясно. Използван е глаголът „ flounders ”, който не може да бъде преведен навръх български. Той може да се употребява както за „ офлянква ”, за „ мотае ” и „ не се оправя ”, по този начин и за „ клати се ”, което е явна отпратка към многократните дословни спъвания на Джо Байдън и честата му загуба на ориентировка във физическото пространство. Така единствено с 4 основно подбрани къси и запаметяващи се фрази ДеСантис сграбчва вниманието на всеки, който не е удовлетворен от протичащото се в Съединени американски щати в този момент.

От там ДеСантис приказва за „ западането на страната ” като избор. Загатването е ясно – че американският народ е направил неверния избор в края на 2020 година Карането на кораба е отпратка към военноморската кариера на губернатора, почнала през 2004 година, в която той е награден с орден Бронзова звезда и се издига до чин на лейтенант-командир. Така актуалният губернатор на Флорида сграбчва и различен електорат – този на военните, които са извънредно недоволни от някои от новите правила, въведени от либералите в последните години.



Трезвата мисъл засяга опитите на някои прослойки в обществото да вкарат лудости от рода на полово образование в детските градини, както и нормализирането на някои от най-гнусните „ полови ориентации ” (както ги назовават вече), като педофилията. И несъмнено, безконечният спор сега – мъж ли си, жена ли си, или и двете.



После ДеСантис приказва за Флорида. Той е считан за най-успешния губернатор на югоизточния щат и за това има причина. През цялата коронавирус пандемия, той бе единствен, който не вкара неуместните ограничения, за които федералното държавно управление настояваше. Не вкара локдауни. Отказваше да носи маски. Всичко това се оказа верния ход, а болшинството от заблудените, които през близо двете години на пандемия в Съединени американски щати съблюдаваха разпоредбите, това към този момент стартира да се прояснява. „ Избрахме обстоятелствата пред страха ” е явна отпратка за това, че точно по време на коронавирус изследванията в научните среди сочеха едно, а говорещите глави по тв приемниците говореха противоположното и го назоваха „ наукаТА ”.

С всичко това, кратко единствено в една минута, ДеСантис дава сериозна поръчка да започва „ Великото американско завръщане ”, което евентуално ще е и слогана му на идния следващата година избор. А за разлика от Тръмп, който се харесва на избрани прослойки в обществото поради необикновеното му за политик държание и фриволност, ДеСантис няма този проблем и без значение че е от Републиканската партия, единствено поради визията му може да си притегли вота на редица Демократи – изключително в така наречен „ Суинг щати ”, които в множеството случаи дефинират резултата от президентския избор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР