Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски

...
Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски
Коментари Харесай

Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски генезис. Защото папата представляваше огромна опасност за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, която беше застрашена от Полша, от профсъюза " Солидарност " и по този начин, Кремъл взе решение да убие полския папа. Това е, истината е елементарна. Това съобщи Мехмед Али Агджа, някогашен член на турската терористична организация " Сивите вълци ", който на 13 май 1981 година простреля папа Йоан Павел Втори в на Даниела Тренчева по Нова телевизия.
Още по тематиката
Запитан дали не е рисково да се задават въпроси, той дава отговор изрично: " Не, никога ".

" Минаха 40 години. С времето истината ще излезе нескрито. Естествено, Ватиканът знае истината. Вероятно и американското държавно управление я знае, Кремъл също знае истината. Разбира се, има два аспекта. Единият е гигантски. Една свръхестествена истина, която Ватиканът по този начин и не изясни. Истина, обвързвана с пророчеството от Фатима. Има и друга истина, която е обвързвана с Кремъл, тъй че това е дълга история ", споделя Агджа.

Той признава, че е работил самичък, а съответното разпореждане да убие папата е получил от руското посолство в София.

Дни преди покушението против главата на Римокатолическата черква, терористът от " Сивите вълци " е бил в София.

" Заповедта ми дадоха в София, тъй като е най-близо до Турция ", твърди Мехмед Али Агджа. Той е уверен, че в България са знаели за атентата - " не можеха да създадат нищо, тъй като диктатурата на Тодор Живков беше напълно в ръцете на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). България няма нищо общо с атентата , просто беше инструмент на Съветския съюз. Затова и папата сподели, че българите са почтени ".

По думите на Агджа, папа Йоан Павел е знаел, че зад атентата стоеше Кремъл и Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

" Аз показах българските имена, тъй като не можеше да се загатва Кремъл. Българското държавно управление беше употребявано като жертвен агнец. Българите бяха пожертвани ", споделя той.

За се прикрие напълно виновността на Съветския съюз се е говорило за виновност на България. Някои шефове на италианските секрети служби също знаят, че Кремъл е издал заповедта за покушението. За мен това е дълг - да повторя, че България няма никаква връзка с атентата против папата ", безапелационен е Али Агджа.

Запитан дали желае да каже нещо на фамилиите на Сергей Антонов и останалите българи, посочени от него, той дава отговор: " Не мога да им кажа, тъй като това не е нещо персонално. Не мога, тъй като става дума за международна война. Имаше международна война сред НАТО и Варшавския контракт. Между Америка и Русия, Съветският Съюз. Между Ватикана и комунизма, затова в една международна война постоянно ще има човешки нещастия. В случая, значимото е българският народ, България да покаже своята непорочност. Каза го папата, дублирам го и аз, тъй като моята дума е значима, аз съм го претърпял, а това е задоволително ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР