Истина е! Въвеждат данък въздух“, къщи и коли поскъпват! Въвеждането на

...
Истина е! Въвеждат данък въздух“, къщи и коли поскъпват!
Въвеждането на
Коментари Харесай

Истина е! Въвеждат данък „въздух“, къщи и коли поскъпват!

Истина е! Въвеждат налог „ въздух “, къщи и коли нарастват!

Въвеждането на налог „ въздух “ беше досегашна смешка и се смяташе за плод на богато въображение или подмолно мислене. Данък „ въздух “ си има модерното име „ въглероден налог “.

Въвеждането на „ въглероден налог “ за битовото отопление и моторните горива може да се окаже „ парещ картоф “ за новата Европейската комисия. Това разгласи почитан чиновник на Европейска комисия, представен от EuroNews.

Кирил Маричков: Не съм добре, всичко е в ръцете на Бога 13.07.24 15:19 Истина е! Въвеждат налог „ въздух “, къщи и коли нарастват! 13.07.24 15:17 Николай Марков откачи: Повръща ми се от отпадъци, писна ми от цялостни измекяри! 13.07.24 14:50 Разгласиха прогнозата за времето до края на юли! 13.07.24 14:31 10 „ другарски “ изречения, с които ловко ви манипулират 13.07.24 13:56

Става дума за новата скица за търговия с излъчвания (СТЕ 2), която ще добави „ наказателна такса “ за въглеродни излъчвания към цените на изкопаемите горива, употребявани за отопление на домове и за сухоземен транспорт.

Като всяко нововъдение, което усилва финансовата тежест, новият налог (планира се да влезе в действие през 2027 г.) може да донесе огромни главоболия за  тези, които го стартират. „ „ Със сигурност ще бъде значим миг. Може да се окаже противоречив въпрос “, разяснява Стефано Граси, шеф на кабинета на комисаря по енергетика Кадри Симсон, на полемика, чийто домакин беше Euronews.

ГРАСИ ТВЪРДИ, ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ – КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НЯМАЛО ДА УСЕТИМ НОВИЯ ДАНЪК, ЗА НАС ОСТАВАЛА ПО-МАЛКАТА ТЕЖЕСТ

„ Нашият разбор сочи, че по-голямата тежест няма да бъде понесена от жители или крайни консуматори, а основно от медиатори и търговци “, сподели Граси. При това проектите са да бъде основан Климатичен обществен фонд, който ще разреши на правителствата да използват част от приходите от новата система на въглеродни такси за поддръжка на по-бедните и уязвими жители. „ Освен това цените на газовия пазар след 2026 година ще понижават, тъй като ще има по-голямо предложение на полутечен природен газ. Така че няма да има галактически сметки “, разяснява Граси.

Действащата скица за търговия с излъчвания (СТЕ), която е в действие от 2005 година, визира основно производителите на електрическа енергия – те ппащат увеличаваща се цена съгласно количествата на CO2, които изпускат в атмосферата, като задачата е да се насърчи прекосяването от въглища на газ и към потреблението на възобновими източници като слънчевата сила и вятъра, написа „ Сега “.

КАКВО СЛЕДВА ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО?

Когато собстениците на къщи и жилища схванат, че ще би трябвало да заплащат нов налог поради съдебна техническа експертиза 2 е вероятен „ доста мощен изблик на антиевропейски публични реакции “. Това предизвести евродепутат от дясноцентристката Европейска национална партия.

Доклад на „ Солар Пауър Юръп “, организация, представяща в Брюксел ползите на фотоволтаичната промишленост, също предизвестява за проблем – задачата за почти двойно нарастване на каузи на възобновимата сила (до 42,5% през 2030 г.) може да се окаже непостижима без успоредни мерки за подсилване на електрическата мрежа и повишение на търсенето.

Амбициозната цел на Европейски Съюз да усили потенциала на фотоволтаиците от 269 GW на 750 GW до 2030 година ще изисква незабавно въвеждане на решения за „ еластичност “, допълват от асоциацията. Сред решенията е и съхранението на енерия, цифровизация, хидролизери за произвеждане на зелен водород, с цел да се подсигурява, че електрическите мрежи могат да поемат огромното нарастване на подвластни от климата енергийни източници.

Източник: Сега

Още вести четете в: Бизнес, Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР