Истерия за тоалетна хартия в САЩ! Каква е причината? Масова

...
Истерия за тоалетна хартия в САЩ! Каква е причината? Масова
Коментари Харесай

Истерия за тоалетна хартия в САЩ! Каква е причината?

Истерия за тоалетна хартия в Съединени американски щати! Каква е повода? Масова стачка на пристанищните служащи докара до безпорядък в магазините. Това е и повода, американците да  се презапасяват с тоалетна хартия.

Потребителите се страхували, че в случай че пристанищата не работят, значимата стока скоро ще изчезне от щандовете в магазините.

Презапасяването с тоалетна хартия е изцяло излишно, защото по-голямата част за американския пазар се създава в страната, в Канада и Мексико.

Протестите за по-високо възнаграждение на пристанищните служащи блокираха огромна част от портовете в страната. Очаква се това съществено да повлияе на някои браншове в стопанската система.

По данни на Национален статистически институт 11.5% от населяваните жилища в България нямат вътрешна тоалетна. Други 6.9% не разполагат с баня вкъщи. Данните са събрани от националното броене.

Обитаемите жилища в България са 2 603 713. В 95.3% от жилищата живее едно домакинство, в 3.8% живеят по две.

Според данните на Национален статистически институт в едно жилище живеят приблизително по двама души и половина. Най-населени са жилищата в Пловдив и Благоевград. В другата прекаленост е Габрово.

По отношение на употребяваните уреди за отклоняване на отпадна вода се следят обилни разлики в градовете и селата.

Ако в градовете 94.8% от населяваните жилища са свързани с публичната канализация, то в селата този дял е 27.7%.

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР