Истанбулската Конвенция е документ и след като е тема, по

...
Истанбулската Конвенция е документ и след като е тема, по
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Истанбулската Конвенция е документ и той не може да бъде приет на инат

Истанбулската Конвенция е документ и откакто е тематика, по която има такива паники е редно да бъде обект на доста изчерпателен спор. Това съобщи в петък във Велико Търново вицепремиерът Томислав Дончев във връзка отлагането на приемането на конвенцията и настояването на Българска социалистическа партия за референдум.

 donchev2

„Трябва да дадем повече време всички заинтригувани да прочетат текстовете. Защото в последно време стана процедура да се приказва преди да се чете, а би трябвало да е противоположното. При всички случаи има потребност от дискусия“, безапелационен е Дончев.

Той разяснява още, че референдуми могат да се вършат за всичко, за всяко решение което по принцип е отговорност на Народното събрание, на Министерски съвет.

„Това да се вършат референдуми, не е неприятна концепция. Но би трябвало да си създадем привички да се съобразяваме резултатите от тези допитвания“, акцентира Томислав Дончев.

На въпрос дали при публичен спор, ще бъде поканена и Българската православна черква, той отговори, че би трябвало да бъдат поканени всички институции, хора и тези, които имат да кажат нещо по проблема.

„Не може документ, пък би бил той подсилен от огромна част от европейските страни, да бъде одобряван на „инат“ или пък най -малкото да се основава сходно чувство. Темите би трябвало да вървят дружно. И страховете на хората, свързани с друга половост и трети пол, и всичко там, което избуя около този спор, и главната тематика. Защото конвенцията е отдадена на домашното принуждение и на насилието против дами, което несъмнено е тематика в България. Лицемерие е да твърдим, че няма подобен проблем“, акцентира Дончев.

Той бе посетител на церемонията по връчването на дипломите на абитуриентите от професионално направление „ Администрация и ръководство ” на Стопанския факултет на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”.

Томислав Дончев приветства абитуриентите и дружно с ректора проф. доктор Христо Бонджолов ще връчи дипломите на отличниците.Дипломиралите се са 203 души, от които 88 студенти са с отличен триумф.

„ Когато аз си вземах дипломата, смятах, че тя е билет или виза за някое доста положително място. Оказа се обаче, че е нещо като компас. Пътят е дълъг, дипломаата е единствено началото. Имате шанса, че в ръцете си държите този компас ”, сподели пред абитуриентите Томислав Дончев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР