"Истанбулската конвенция е ангажимент на всички държави в ЕС. Всички

...
"Истанбулската конвенция е ангажимент на всички държави в ЕС. Всички
Коментари Харесай

Цветанов: Коалицията няма да се разпадне заради конвенцията

"Истанбулската спогодба е ангажимент на всички страни в Европейски Съюз. Всички страни членки са я подписали и сега вървят ратификации. Няма да се разпадне обединението и тук декларирам изрично, че това е един от целите на Екологичен потенциал, Европейска комисия. А и водачът на ПЕС я поддържа. Турция е утвърдила тази спогодба, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания. Ако погледнем законодателството на тези страни, даже имат конституционна възбрана за еднополови бракове ", разяснява в предаването на Българска национална телевизия "Панорама " ръководителят на ПГ на ГЕРБ, откакто Патриотите бяха безапелационни, че няма да поддържат документа и даже приканиха сътрудниците си във властта да го отдръпват.

По мотив вота на съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия поради неуспех в битката с корупция, Цветанов съобщи:

"През всичките 27 година на прехода обществото е сензитивно на тематика корупция. Не единствено в България, а и в Европа. Българска социалистическа партия се заигра с тази тематика, тъй като е най-чувствителна. Вотът ще способства за преустановяване на всевъзможни спекулации по тази тематика ".

Той е безапелационен, че вотът на съмнение математически няма да мине и добави:

"БСП и президентът започнаха да играят една игра, която не е добра ".

Категорично е, че в Банско ще се строи единствено въжен превоз, сподели още Цветанов, само че акцентира:

"Трябва да подсигуряваме и това е стихотворец ангажимент от премиера, фактически би трябвало да бъде ясно за всички и тук би трябвало да се създадат съответните допълнения, с цел да спрем всяка нечиста сделка, че в Банско ще се строят хотели или ще има жилищни здания. Това, което е декларирано и е казано, че ние би трябвало да осигурим опцията за втори кабинков въжен превоз с нужната техническа инфраструктура, с цел да се поддържат тези уреди и нищо повече.

И това е ангажимент, който считам, че би трябвало да се спре с това спекулиране и когато приказваме за митинги и председателство, ние би трябвало като българи да създадем всичко допустимо освен Европа да прави оценка политиците в България, Министерски съвет, народните представители в парламентарното измерение, би трябвало да се консолидираме и да реализираме главните си цели ".

Попитам какъв брой митинга ще могат да запушат с пари ръководещите, Цветанов сподели, че не желае да приказва по този метод за митингите и парите. Той акцентира, че също доста значими са учителите, само че изрази убеденост, че с тези 100 милиона, които държавното управление отпусна към бюджета на Министерство на вътрешните работи, ще стимулират чиновниците на реда да работят по-съвестно.

По мотив измененията в учебниците, в които към този момент ще се се учи за комунизма, зам.-председателят на ГЕРБ сподели:

"Децата, които са 9-и, 10-и, 11-и клас, имат празнина в образованието си. Политическа партия ГЕРБ искахме да дадем цялостна гаранция, че програмата ще бъде обсъждана от историци и хора, които имат директен интерес към историята ".

Той разяснява и Европредседателството.

"България е във фокуса на цяла Европа и съм удовлетворен, че ще бъдем генератор на всички тези практики. ГЕРБ във всичките си години на ръководство, постоянно сме били под прожекторите и това, което сме правили през всичките тези години е било, да градим доверие. И аз се веселя, че с това председателство, което е в действие от 1 януари, ще постановяваме тези стандарти, а българите ще са по- осведомени с европейските институции ", сподели Цветан Цветанов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР