ИстанбулКарт, масовият транспортен пропуск на най-населения град в Турция, сега

...
ИстанбулКарт, масовият транспортен пропуск на най-населения град в Турция, сега
Коментари Харесай

Истанбул въведе специална карта за туристи

ИстанбулКарт, всеобщият транспортен пропуск на най-населения град в Турция, в този момент се предлага със специфичен дизайн и варианти за туристите. От тази седмица посетителите на града могат да закупят Istanbul City Card за всички свои транспортни потребности в турския мегаполис.

Проектиран в шест разнообразни типа, пропускът ще улесни напредването на задграничните гости в един от 10-те най-посещавани града в света, обявиха община Истанбул (IBB). Картите ще бъдат снабдени с справочник за известни направления из Истанбул, се споделя в изказване на IBB.

Картите се оферират в два типа с разнообразни варианти за пропуск, в това число една, която дава неограничени дневни пътувания за един до 15 дни и достъп до рейсове за разглеждане на забележителности, известни като рейсове " hop-on, hop-off “. Картите са налични за продажба на повече от 30 места, основно посещавани от туристи, посредством електронни вендинг машини.

 

IBB сподели, че скоро ще бъдат добавени още варианти към Istanbul City Card, в това число достъп до музеи, ръководени от общината, фериботни линии, работещи сред двете страни на Босфора, и кораби за разглеждане на забележителности по Босфора.

Използването на ИстанбулКарт е най-хубавият метод да избегнете трафика в града, прочут със тапите си и надценките на таксиметровите водачи, като обгръща множеството транспортни средства за всеобщ превоз, в това число трамваи, движещ се до българската желязна черква Свети Стефан, както и до площада Султанахмет, едно от най-посещаваните места в града от туристи, където се намира и Света София и Йребатан или цистерната Базилика, ситуирана покрай Капалъ чаршия. 

Общината неотдавна вкара мобилно приложение, което разрешава на потребителите да прибавят заем към своите електронни карти и да употребяват безконтактно заплащане посредством QR код, до момента в който се качват в транспортни средства за публичния превоз. Електронният пропуск също по този начин служи като предплатена дебитна карта в избрани места за извършване на покупки като супермаркети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР