Истанбул. Турската полиция е напуснала саудитското консулство в рано сутринта,

...
Истанбул. Турската полиция е напуснала саудитското консулство в рано сутринта,
Коментари Харесай

AFP: Турската полиция е напуснала саудитското консулство в рано сутринта

Истанбул. Турската полиция е напуснала саудитското консулство в рано сутринта, предава AFP .
Екип от следователи и прокурори на турската полиция напусна саудитското консулство в Истанбул след осъществяване на невиждано осемчасово претършуване през нощта, контрактувано след изгубването на саудитския публицист Джамал Хашоги.
Турският екип, който организира следствието дружно със саудитска делегация, се върна в своите транспортни средства и напусна пространствата, заяви кореспондентът на организацията.
„ Те взеха проби, в това число от почвата от градината на консулството, която беше натоварена в микробуси, заяви формален представител.
Саудитска Арабия се бе съгласила с претърсването на фона на възмущението в целия свят, което продължава към този момент към две седмици след изгубването на Хашоги, който влезе в постройката на 2 октомври, с цел да приготви документите за брак и в никакъв случай не излезе. Консулството е дипломатическа територия на Саудитска Арабия.
Търсенето беше извършено, откакто някои американски медии обявиха, че Саудитска Арабия обмисля признанието, че Хашоги е умрял по време на разпит, който се е „ объркал “. Кралството до момента настояваше, че журналистът е напуснал консулството незасегнат.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР