ИСТАНБУЛ (Ройтерс) – Турският президент Тайип Ердоган каза в понеделник,

...
ИСТАНБУЛ (Ройтерс) – Турският президент Тайип Ердоган каза в понеделник,
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган казва, че израелският премиер Нетаняху „ще бъде съден като военнопрестъпник“

ИСТАНБУЛ (Ройтерс) – Турският президент Тайип Ердоган сподели в понеделник, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху в последна сметка ще бъде съден като военнопрестъпник за Продължаващата атака на Израел в линията Газа, като в същото време подлага на критика западните страни, подкрепящи Израел.

Турция, която поддържа решението за две страни на десетилетния спор, остро подлага на критика Израел за акцията му в Газа, почнала през отговор на вилнещата формация Хамас на 7 октомври. Повече от 15 500 души са били убити при израелските въздушни и наземни офанзиви, съгласно здравното министерство на Газа.

В тирада пред Организация за ислямско съдействие ( На срещата на комитета на OIC в Истанбул, Ердоган сподели, че западните народи, подкрепящи Израел, му оказват „ безусловна поддръжка за ликвидиране на бебета “ и са съучастници в неговите закононарушения.

„ Освен че е военнопрестъпник, Нетаняху, който е касапин на Газа сега, ще бъде съден като касапин на Газа, тъкмо както беше съден Милошевич “,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР