Истанбул. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в Шестата

...
Истанбул. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в Шестата
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: По-доброто управление на миграционните процеси изисква споделеното разбиране за всеобхватен и балансиран подход

Истанбул. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в Шестата министерска конференция на Будапещенския развой, която се организира през днешния ден в Истанбул, под патронажа на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Специален посетител на събитието е европейският комисар по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос. Участват отрасловите министри и заместник-министри на страните от процеса, както и високопоставени представители на интернационалните и районни организации.
Конференцията си слага за цел да регистрира последните развития в региона на миграцията и съдействието сред страните членки на Будапещенския развой и на тази база да се възобновят уговорките за усилване на съдействието и разговора по въпросите на миграцията сред страните на генезис, пренос и дестинация.
В изявлението си на форума министър Маринов акцентира смисъла на Будапещенския развой като неповторима платформа за създаване на партньорства сред разнообразни култури и общества по настоящи въпроси от миграционния дневен ред. Отбеляза нуждата от решителни ограничения за секване на бизнес модела на трафикантите на мигранти и оправянето с първопричините на миграцията. Вътрешният министър поддържа препоръчаните ограничения за подсилване на потенциала в страните на генезис и пренос и подчертава върху разговора и споделеното схващане за нуждата от изчерпателен и уравновесен метод за по-добро ръководство на миграцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР