Истанбул е на първо място сред градовете в Европа това

...
Истанбул е на първо място сред градовете в Европа това
Коментари Харесай

Истанбул - №1 в Европа сред най-привлекателните за туристите градове това лято

Истанбул е преди всичко измежду градовете в Европа това лято като основна дестинация за туризъм, оповестява " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на ForwardKeys, компания за разбор на пътнически данни.

Истанбул е записал растеж на задграничните гости от два % спрямо равнищата от преди коронавирус пандемията. Турският град е следван от гръцката столица Атина, където се следи спад от 7 %, и от исландската столица Рейкявик и португалския град Порто, при които се регистрира стесняване от 8 % по отношение на интервала преди пандемията.

Турция е надминала предпандемичните равнища на визитите със самолетен полет от чужбина с девет на 100, а Гърция - с две на 100, демонстрират още данните на компанията.

Албания, която има дял от едвам един % от пътуванията със аероплан в Европа, е отчела растеж от цели 28 % на визитите от чужбина по отношение на интервала преди пандемията.

Като съществени фактори, съдействали за положителното показване на Турция, ForwardKeys регистрира спада в цената на турската лира и обстоятелството, че страната остава отворена към съветския пазар, откъдето директните полети до по-голямата част от Европа са неразрешени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР