Испанците стоят на сянка в парковете, отиват на плажа или

...
Испанците стоят на сянка в парковете, отиват на плажа или
Коментари Харесай

Испания се задъхва от жеги. Температурата достига 43 градуса по Целзий

Испанците стоят на сянка в парковете, отиват на плажа или пият ледени питиета, с цел да се оправят с потискащите температури до 43 градуса по Целзий, до момента в който върху страната се стовари втората гореща вълна за тази година, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Лятното слънце, съчетано с парещ въздушен фронт от Северна Африка, доведоха до повишаване на температурите, оповестяват изготвящите метеорологични прогнози експерти от държавната организация АЕМЕТднес. Те допълват, че горещата вълна може да продължи до 14 юли.

Най-високата температура, записана в неделя, е 43 градуса по Целзий край река Гуадалкивир покрай Севиля в Южна Испания и в Бадахос, в западната част на страната, оповестиха синоптиците.

Говорителят на AEMET Рубен дел Кампо съобщи пред Ройтерс, че температурите могат да доближат 44 градуса в Корбода или Екстремадура, Южна Испания.

" Възможно е да доближат 42 градуса в някои елементи на (Централна Испания), като да вземем за пример Кастилия и Леон и Галисия (в централна и западна Испания) във вторник и сряда. "

Дел Кампо посъветва хората да заобикалят несъразмерната физическа интензивност, да се грижат за възрастните хора със болести, които са чувствителни към високите температури, и да пият доста вода. Той съобщи, че има и висок риск от горски пожари по време на горещата вълна.

През юни испанците претърпяха най-ранната гореща вълна от 1981 година по данни на AEMET, като температурите надвишиха 40 градуса по Целзий в някои елементи на Централна и Южна Испания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР