Испанците са станали по-богати от италианците, пише в. Файненшъл таймс.

...
Испанците са станали по-богати от италианците, пише в. Файненшъл таймс.
Коментари Харесай

Испания вече е по-богата от Италия, показват данни на МВФ


Испанците са станали по-богати от италианците, написа в. " Файненшъл таймс ". Това е въодушевяващ симптом за икономическото възобновление на Испания, само че е тревожна вест за Италия, третата стопанска система в еврозоната, която е изпаднала и в политическа невъзможност.

Брутният вътрешен артикул на човек от популацията на Испания е изпреварил този на Италия през 2017 година съгласно данни на МВФ, оповестени тази седмица. В тях се съпоставят страни въз основа на техния " паритет на покупателната дарба ". Фондът също така предвижда, че Испания ще стане със 7 % по-богата от Италия през идващите пет години. Преди десетилетие Италия беше с 10 на 100 по-богата по същия аршин.

Данните и прогнозите демонстрират какъв брой разнообразни ориси имат две от най-тежко засегнатите страни от еврозоната в икономическата рецесия през последното десетилетие. Докато Испания има една от най-бързо растящите стопански системи в Европейски Съюз, Италия е бавна в икономическо отношение.

До 2023 година някои страни от някогашния Източен блок, в това число Словакия и Чехия, се чака също да изпреварят Италия и да станат по-богати на човек от популацията, предвижда МВФ.

Стагнацията е една от главните аргументи за все по-големите политически разделения в Италия, където електоратът губи религия в способността на обичайните партии да основат работни места и да върнат растежа, означи " Файненшъл таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР