Испанското правителство ще плаща 250 евро на месец на младежи

...
Испанското правителство ще плаща 250 евро на месец на младежи
Коментари Харесай

Испанското правителство ще подпомогне младежите да напускат жилището на родителите си

Испанското държавно управление ще заплаща 250 евро на месец на младежи с ниски приходи, с цел да им помогне да изоставен жилището на родителите си. Това разгласи министърката на жилищното настаняване Ракел Санчес на конференция след съвещанието на кабинета на страната във вторник.

Испания е страна, в която забележителен брой младежи остават да живеят при родителите си, защото не могат да си разрешат да заплащат наеми, пишат международни медии. От този месец обаче съгласно решение на управляващите испанците на възраст под 35 години и с годишен приход под 24 318 евро могат да аплайват за месечна помощ за наемане на жилище за период от две години.
Пет жертви при пожар в старешки дом в Испания
Петима души са починали, а няколко са ранени след пожар рано сутринта в сряда в старешки дом в източна Испания, оповестиха от службите з...
Прочети повече
Испания е с един от най-високите дялове в Европа на младежи в сходно състояние. През 2020 година казусът е засегнал до 55% от 25-29-годишните, което е с 6,5% повече в сравнение с през 2013 година Същевременно безработицата при младежите в страната е висока - 29% от младите под 25 години са регистрирани като безработни.

Експерти са скептични обаче до каква степен ограниченията, подхванати от държавното управление, ще дадат резултат. Повишеното търсене на жилища евентуално ще докара и до скок на цените на наемите, счита Франсиско Инярета от най-големия испански уеб страница за недвижими парцели Idealista.

 

 
Испания вкарва споделено настойничество върху домашните любимци след развода
Кой ще резервира фамилната котка или куче при положение на бракоразвод? Испания постанови, че както и при децата, родителите в някои случаи ще трябв...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР