Испанското правителство ще одобри увеличение с 22% на месечната минимална

...
Испанското правителство ще одобри увеличение с 22% на месечната минимална
Коментари Харесай

И Испания ще вдига минималната работна заплата

Испанското държавно управление ще утвърди нарастване с 22% на месечната минимална работна заплата, съобщи през вчерашния ден министър председателят социалист Педро Санчес, представен от Ройтерс. По този метод минималното възнаграждение в страната ще доближи 900 евро. Съобщението идва два дни, откакто френският президент Еманюел Макрон също разгласи нарастване със 100 евро до 1600 месечно на минималната заплата.

Повишението в Испания, което би трябвало да влезе в действие от януари, е било в съгласие сред социалистите, които оглавяват кабинет на малцинството, и лявата партия “Подемос ”, която поддържа кабинета. Двете партии обаче нямат болшинство в Народното събрание и разчитат на поддръжката на по-малки обединения.

Първоначално се очакваше решението за това да бъде публично взето на 28 декември. Но това ще стане на изключително съвещание на държавното управление в Барселона на 21 декември, както съобщи Санчес, в символ, че задачата е да се усъвършенства благосъстоянието на жителите на цялата страна.

Напрежението в Каталуня и сепаратистките желания на самостоятелната област остават един от най-големите тръни в петата на премиера. През последните седмици в Барселона имаше митинги против ограниченията за икономии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР