Испанското правителство призова в петък носенето на маски да бъде

...
Испанското правителство призова в петък носенето на маски да бъде
Коментари Харесай

И в испанските болници връщат маските заради увеличена заболеваемост

Испанското държавно управление прикани в петък носенето на маски да бъде наложително в здравните заведения, защото случаите на грип и Covid-19 нарастват с настъпването на зимата, оповестява Агенция Франс Прес.

Това написа министърът на опазването на здравето Моника Гарсия в X, някогашен Twitter.

Министърът сподели, че ще повдигне тематиката в понеделник на среща с районни представители, отговарящи за здравните въпроси.

Срещата ще даде опция за предприемане на координирани дейности в региона на публичното здраве в лицето на пиковете на епидемията.

Валенсия и Каталуния оповестиха в петък, че здравните експерти и пациентите ще би трябвало да носят маски в медицинските заведения там.

Испания анулира наложителното носене на маски във високорискови уреди като лечебни заведения, домове за възрастни и аптеки едвам през юли 2023 година
 В американски лечебни заведения връщат маските поради увеличени вирусни инфекции
В американски лечебни заведения връщат маските поради увеличени вирусни инфекции

Наблюдава се и увеличение на хоспитализациите поради COVID-19 и сезонен грип

Припомняме, че по-рано тази седмица лечебните заведения в минимум четири щата на Съединени американски щати върнаха наложителното носене на маски на фона на повишаване на случаите на COVID-19, сезонен грип и други респираторни болести.

Здравните заведения в Ню Йорк, Калифорния, Илинойс и Масачузетс направиха още веднъж маските наложителни за пациентите, медиците и другия личен състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР