Испанското правителство прие план на стойност 12 милиарда евро за

...
Испанското правителство прие план на стойност 12 милиарда евро за
Коментари Харесай

Испания влага €12 млрд. в микрочипове и полупроводници

Испанското държавно управление одобри проект на стойност 12 милиарда евро за произвеждане на микрочипове и полупроводници. Целта е превръщането на Испания в " пример " в този стратегически бранш, изпитващ огромен дефицит, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

С тази самодейност, финансирана със средства от европейския проект за възобновяване след COVID-19, Испания " стартира конкуренция, с цел да се трансформира в пример в полупроводниковата промишленост ", съобщи испанският министър-председател Педро Санчес в " Туитър ". Идеята е " да се сътвори постоянна екосистема за бъдещето на компютрите в Европа и да се привлекат огромни вложения ", добави Санчес, който през днешния ден се срещна на форума в Давос с шефа на американския колос за чипове " Интел " (Intel) Пат Гелсингър и с шефа на " Куалком " (Qualcomm) Кристиано Амон.

Полупроводниците, които се създават главно в Азия, са от значително значение за производството на коли, смарт телефони и здравна техника. През предходната година те са представлявали световен пазар на стойност 600 милиарда евро.

Секторът се сблъсква от една година насам със сериозен дефицит на първични материали, дължащ се на взрив в търсенето на електронни артикули и на разстройствата във веригите за доставки, породени от рецесията в опазването на здравето. Според производителите се чака дефицитът да продължи до 2023 година или даже до 2024 г.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР