Испанското правителство предлага ново облагане с данък на дигиталните услуги,

...
Испанското правителство предлага ново облагане с данък на дигиталните услуги,
Коментари Харесай

Испания очаква да събере 6.8 млрд. евро от данъци през 2021 година

Испанското държавно управление предлага ново облагане с налог на цифровите услуги, финансовите преводи и пакетирането с пластмаса от 2021 година, както и по-висок данък върху захарните питиета, с вярата да събере общо 6.8 милиарда евро, написа „ Ройтерс “.

Тази година страната чака криза от 11.2% – най-лошата от Гражданската война насам, както и бюджетна разлика от 11.3% заради въздействието на пандемията от новия ковид.

Парламентът към този момент даде зелена светлина на имплементирането на два налога, така наречен налог Гугъл върху приходите на локално равнище на огромните софтуерни компании, който се приспособява в цяла Европа. Вашингтон обаче вижда опасност в мярката. Очаква се данъкът на цифрови услуги, като реклама и продажба на данни, да събере 1 милиарда евро през 2021 година.

Таксата „ Тобин “ върху финансовите преводи е различен европейски план, иницииран от немското държавно управление. От него Испания чака 850 млн. евро.

В подтекста на изключителните събития страната се готви за основаване и използване на още налози за евентуално нездравословни артикули. Данъкът добавена стойност за подсладените питиета ще се усили до 21% и ще донесе към 340 млн. евро. Властите предвиждат 1.8 милиарда евро от „ зелени “ налози, като обвързваните с пластмасовите опаковки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР