Испанското правителство обяви временно налагане на таван за цените на

...
Испанското правителство обяви временно налагане на таван за цените на
Коментари Харесай

Испания слага таван за цените на газта за електроцентралите

Испанското държавно управление разгласи краткотрайно налагане на таван за цените на газа, употребен от електроцентралите. Новината заяви министърът на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера Родригес, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Според нея този ход неотложно ще понижи цените за над 1/3 от частните клиенти и за 70% от индустрията.
С това решение Испания дава началото на структурна смяна в европейската енергийна политика, сподели на конференция в Мадрид говорителката на държавното управление Исабел Родригес.
Преди две седмици Европейска комисия се съгласи да разреши на Испания и Португалия да лимитират в началото цените до 40 евро на мегаватчас, като задачата е таванът на междинната цена през идните 12 месеца да е 50 евро.
Испания и Португалия убедиха Брюксел да им позволи да ръководят цените на електрическата енергия в страните си, които постоянно се покачват поради скъпите изкопаеми горива, макар че разполагат с източници на възобновима сила и имат малко интерконекторни връзки с останалата част на Европа.
Рибера и Брюксел ще дадат дефинитивна зелена светлина за проекта в границите на 10 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР