Испанското правителство обяви причините, поради които е отзовало почетните консули

...
Испанското правителство обяви причините, поради които е отзовало почетните консули
Коментари Харесай

Консулът Стоичков отзован за сепаратизъм

Испанското държавно управление разгласи аргументите, заради които е отзовало почетните консули на редица страни в Барселона в последната година и половина. Причината за това е проповядван от тях фракционизъм. Сред тях през 2017 година беше и българската футболна легенда Христо Стоичков, написа изданието Europapress.

Отговорът от най-високо равнище идва след питане на водача на Каталунската демократична партия Жорди Чусла за какво се отзовават един след различен хора на тази почетна служба. Последният случай е обвързван с почетния консул на Гърция в Барселона Фернандо Туро.

" Правителството на Испания е на мнение, че поддръжката към Каталуния не трябва и не би трябвало да се схваща като рекомендация за прокарването на сепаратистки тези. В случаите, в които почетен консул от дадена страна работи в поддръжка на сепаратизма, Испанското държавно управление ще се обръща постоянно към посолството на въпросната страна, с цел да изрази възмущението си от сходно държание. ".

" И тъкмо заради тази причина ще загубим всякакво доверие към въпросната персона за предстоящ събеседник ", се споделя в държавния отговор към Чусла, който пита дали ще има сходни ограничения към още почетни консули в Барселона, които са изразили поддръжката си към Каталуния.

В последната година и половина, с изключение на Стоичков, бяха освободени още почетните консули в Барселона на Финландия, Латвия, Филипините и в този момент на Гърция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР