Испанското правителство обяви днес Мадрид и други области, пострадали миналата

...
Испанското правителство обяви днес Мадрид и други области, пострадали миналата
Коментари Харесай

Испания обяви Мадрид и други пострадали от бурята области за бедствени зони

Испанското държавно управление разгласи през днешния ден Мадрид и други области, потърпевши предходната седмица от бурята Филомена, за зони, наранени от злополучие, което ще разреши разпределяне на изключителни дотации и взимане на други ограничения за подкрепяне на тези региони, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Бурята донесе най-обилния снеговалеж от десетилетия и аргументи вреди за най-малко 1,4 милиард евро на испанската столица, демонстрира предварителна оценка на кметството, въпреки че опозиционни партии оспориха тези данни.

Паднали дървета и снежни преспи, трансформирали се в ледени блокове при последвалото захлаждане, блокираха пътища и жп линии, прекъсвайки доставките за Мадрид и оставяйки празни супермаркетите.

След подхванатото огромно почистване, в което се включиха хиляди служители на реда, пожарникари и военни, до известна степен естественият живот в града бе възобновен, а по-голямата част от публичния превоз още веднъж проработи.

Много пътища обаче още не са разчистени, а районните управляващи предизвестиха, че предстоящите на следващия ден дъждове евентуално ще причинят наводнения и спомагателен безпорядък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР