Испанското правителство обяви днес, че е решило да закупи 50

...
Испанското правителство обяви днес, че е решило да закупи 50
Коментари Харесай

Испания си осигури над 100 милиона дози ваксини срещу коронавирус

Испанското държавно управление разгласи през днешния ден, че е решило да закупи 50 милиона спомагателни дози ваксини против COVID-19. Така броят на към този момент резервираните ваксини надвиши 100 милиона, съобщи Франс прес.
На днешно съвещание министерският съвет утвърди покупката на 20,9 милиона дози от имунизацията на Janssen, 8,3 милиона от тази на Moderna и 23,5 милиона от имунизацията на CureVac. Те ще бъдат доставени в границите на съглашения, подписани от Европейския съюз с тези лаборатории.
 Близо 11 000 нови случая на ковид в Испания за денонощие Близо 11 000 нови случая на ковид в Испания за денонощие
Испания записва през днешния ден 10 853 нови случая на ковид, което е намаляване по отношение на регистрираните през вчерашния ден над 12 000. Така общият брой на за...
Миналия месец държавното управление на социалиста Педро Санчес беше оповестило, че ще получи ваксини, създадени от две други фармацевтични компании: 31,6 милиона дози от имунизацията, създадена от AstraZeneca, и 20,9 милиона дози от тази на Pfizer, като по този метод си обезпечи над 105 милиона дози. Повечето ваксини изискват слагане на две дози, тъй че с тези ваксини ще могат да бъдат ваксинирани най-малко 52,5 милиона души, при 47 милиона население на. Правителството посочи, че останалите ваксини ще бъдат употребявани за " задачи на взаимност " в интерес на трети страни, които имат усложнения с достъпа до ваксина, съобщи 24 часа.
Благодарение на това, че в цяла Испания като се изключи Канарските острови е в действие вечерен час, а в някои области са затворени питейни заведения и заведения за хранене, през ноември страната съумя да понижи съвсем на половина разпространяването на ковид: от 520 случаи на 100 000 души през 14-те дни при започване на месеца, до 275 в последната сводка, показана през вчерашния ден от министерството на опазването на здравето. Испания е измежду европейските страни, които са най-тежко наранени от пандемията, с 45 000 умряли и над 1,6 милиона регистрирани случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР