Испанското правителство не остана доволно от отговора на каталунския лидер

...
Испанското правителство не остана доволно от отговора на каталунския лидер
Коментари Харесай

Напрежението расте, испанското правителство не остана доволно от каталунския отговор

Испанското държавно управление не остана предостатъчно от отговора на каталунския водач Карлес Пучдемон по отношение на въпроса дали самостоятелната област е оповестила самостоятелност.

В писмо до премиера на Испания Мариано Рахой - Карлес Пучдемон разгласи, че независимостта към момента не е гласувана от каталунския парламент, което значи, че още не е оповестена, само че пък се закани това да стане, в случай че от Мадрид продължат заобикалят разговор и да вършат действия за активирането на член 155 от Конституцията, с който могат да се отнеме автономията на управляващите в региона за неустановен интервал от време.

Именно това обаче ще стане. Само десетина минути след получения отговор от държавното управление свикаха изключителна среща за събота, с цел да разиска въпроса.

До тогава „ испанското държавно управление ще продължи процедурите, разказани в член 155 от Конституцията, за възобновяване на законността в каталунското самоуправление ", оповестиха в публично от Мадрид.

„ Правителството схваща, че не бе отговорено на настояването му ", разгласи в последвала представителят на държавното управление Иниго Мендес де Виго, като не разреши на публицистите да му задават въпроси.

И разясни, че в изречението, в което Пучдемон споделя, че „ отсъствал отговор " (от страна на испанското правителство), държавното управление схваща, че отговор на настояването не е получен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР