Испанското правителство намалява данъка върху доходите с 25% за 800

...
Испанското правителство намалява данъка върху доходите с 25% за 800
Коментари Харесай

В Испания намаляват данъка върху доходите с 25% за 800 000 фермери и животновъди

Испанското държавно управление понижава налога върху приходите с 25% за 800 000 фермери и животновъди поради сушата. По този метод изпълнителната власт желае да помогне на производителите, чийто загуби поради високите температури и дребното превалявания може и да надвишават данъчното облекчение.

Миналата година беше шестата най-суха в историята на Испания и най-горещата от 1961 година, след като се води статистика. Натрупаните превалявания бяха с 16% по-ниски от междинните, а среднодневната температура за първи път надвиши 15°C, съобщи БНР. В разследване на това 27% от територията на страната е нащрек или в изключителна обстановка заради дефицит на вода. Това визира освен елементарните испанци, който търпят режим на водата, само че и производителите на разнообразни култури.

Затова държавното управление реши да им понижи налозите. Става въпрос за понижение на данъчна основа в размер на 1 милиард и 807 милиона евро, най-голямото за последното десетилетие. То регистрира и икономическите последствия от войната в Украйна.

Запазват се и пониженията, които бяха въведени предходната година за земеделските стопани, които са употребявали електрическа енергия за напояване, и за тези, които употребяват фуражи, закупени от трети страни. Намаление на налозите ще се приложи и на локално и районно равнище в разнообразни производства като развъждане на маслини, бадеми, нецитрусови овощни градини.

Само в Арагон от тях ще се възползват към 36 900 фермери. От Съюза на дребните фермери и животновъдите (UPA) считат, че мярката е " позитивна първа стъпка за испанската провинция " и понижението е " немалка цифра ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР