Испанското правителство е разпоредило местни войници да започнат изграждане на

...
Испанското правителство е разпоредило местни войници да започнат изграждане на
Коментари Харесай

Испания започна строеж на лагер за берачи на ягоди след натиск от ООН

Испанското държавно управление е разпоредило локални бойци да стартират създаване на жилищен лагер за имигранти берачи на ягоди в страната. Това стана след публична позиция на Организация на обединените нации, че служащите са оставени да живеят в „ безчовечен “ условия, съобщи Ройтерс.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации по въпросите на крайната беднотия Оливиер Де Шутер разгласи в петък, че са нужни незабавни ограничения, преди хората в поселенията към насажденията с ягоди да стартират да загинат. Това стана откакто три пожара избухнаха на местата, където са настанени берачите. „ Войскови екип по логистика е изпратен на място, с цел да откри къде може да се построи лагер за пренасяне на служащите “, заяви още Шутер.

В Испания поселенията с краткотрайно заети служащи, множеството от които са мароканци, са постоянно с ниски хигиенични правила, без съществуване на вода и електричество и съставляват опасност за пораждане на огнища на епидемии, в това число от COVID-19, добавя Ройтерс. От началото на юни до момента в Испания са регистрирани 281 нови изолирани огнища на ковид, като близо една трета от тях са в сходни работен поселения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР