Испанско проучване за смесване на установи, че даването на една

...
Испанско проучване за смесване на установи, че даването на една
Коментари Харесай

Проучване: Ваксина на AstraZeneca, последвана от една доза на Pfizer, е безопасна и ефективна

Испанско изследване за разбъркване на откри, че даването на една доза от имунизацията на на хора, които към този момент са получили като първа доза имунизацията на, е извънредно безвредно и дейно. Това обявиха във вторник испански откриватели, оповестява Ройтерс, представена от БНР.
Така нареченото изследване, ръководено от испанския държавен институт по опазване на здравето " Карлос III ", откри, че имунният отговор при хора, получили като втора инжекция ваксина на Pfizer, е сред 30 и 40 пъти по-голям, в сравнение с в контролна група, на която е била сложена единствено имунизацията на AstraZeneca
IgG антителата са се умножили до 150 пъти повече за 14 дни измежду хората, които са получили втора доза на Pfizer, в сравнение с при тези, които са имали единствено една доза AstraZeneca, а от обезвреждащ вид са се нараснали 7 пъти повече, оповестяват Министерството на науката и Министерството на здравеопазването на Испания при показване на първите резултати от проучването, което започва преди месец.
Сред 600-те участници в проучването на възраст под 60 години са докладвани единствено няколко по-сериозни странични резултата, оповестяват създателите на изследването.
Най-честият посочен признак е болежка в региона на убождането (88% от участниците) и главоболие (приблизително при 50%). В 68% се оповестяват за " леки случаи ", в 30% " признаци с умерена активност ", а в 1,7% от случаите, или измежду общо 16 души, има признаци " със забележителна активност ", изключително общо неразположение и главоболие, само че никога " няма съществени нежелани събития ".
През последните седмици научната общественост подлага на критика, че извадката от 600 души е била дребна, с цел да се създадат от нея заключения, само че институтът " Карлос III " твърди, че по този метод проучването е било следено и е било задоволително.
Институтът " Карлос III " е разделил участниците в две групи: 442 души, на които е дадена като втора доза имунизацията на Pfizer, и 221 души, които са останали единствено с една доза AstraZeneca. Доброволците са били на възраст от 18 до 60 години.
Самото проучване е било извършено в пет испански лечебни заведения.
" Днешните резултати поддържат имунизирането на контролната група от 221 души с Pfizer като втора доза, както и всеки, получил като първа доза имунизацията на AstraZeneca “, изясни координаторът на проучването Йесус Фриас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР