Испанският ветеран Пау Гасол призна, че завръщане в Европа не

...
Испанският ветеран Пау Гасол призна, че завръщане в Европа не
Коментари Харесай

Пау Гасол: Завръщане в Европа не е било на дневен ред

Испанският деец Пау Гасол призна, че завръщане в Европа не е било на дневен ред за него, а в случай че в един миг се стигне до сходен ход, той ще играе единствено за един тим - Барселона. 39-годишният баскетболист подписа с тима на Портланд Трейл Блейзърс, откакто прекара последния сезон в Сан Антонио и Милуоки.

“Не съм гледал съществено на опцията да се върна в Европа. Идеята ми постоянно е била да остана в НБА. След като разгледах всичките благоприятни условия пред себе си, стигнах до извод, че Портланд е най-хубавата такава. Подписах с тима, тъй като чувствам, че на този стадий от кариерата ми, това е най-хубавото за мен”, изясни по-големият от братята Гасол в изявление за мадридския всекидневник MARCA.
“В Европа бих играл само за Барселона, само че през това лято не е имало сходен шанс”, прибавя някогашният баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс, отговаряйки на въпрос, обвързван с прекосяването на съотборниците му от испанския народен тим - Алекс Абринес и Никола Миротич в състава на каталунците.

213-сантиметровият Гасол е повторен първенец на НБА, като има над 1100 мача в постоянния сезон и още 136 в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР