Испанският ветеран Фелисиано Лопес заяви, че не е голям оптимист,

...
Испанският ветеран Фелисиано Лопес заяви, че не е голям оптимист,
Коментари Харесай

Фелисиано Лопес: В момента нещата зависят най-много от САЩ

Испанският деец Фелисиано Лопес съобщи, че не е огромен оптимист, че надпреварите по тенис от календара на АТP и WТА ще могат да се възобновят в границите на идващите три месеца. Той добави, че даже и това да се случи, би било непочтено към тенисистите от страни, които ще са останали под " локдаун ".

Всички професионални надпревари по тенис бяха прекъснати в средата на март месец поради пандемията от COVID-19 и към този момент е ясно, че остават замразени най-малко доникъде на юли месец. Заради болестта Откритото състезание на Англия беше анулирано за първи път от Втората международна война насам, до момента в който " Ролан Гарос " бе изместен за края на септември и началото на октомври месец.

" В момента най-вече нещата зависят от Съединени американски щати. Ако там разрешат надпревари, може би турът ще може да се възобнови обикновено ", сподели Лопес за подкаста на Евроспорт " Легендите на тениса ". " Аз обаче не съм огромен оптимист, че това ще се случи. Тенисът е световен спорт, в който има играчи от целия свят. Има надпревари на всички места по света и фактът, че рестрикциите в битката с ковид са разнообразни във всяка една страна ще направи този развой доста, доста сложен ", добави 38-годишният испанец.

" За да продължим, би трябвало още веднъж да може да се пътува свободно на всички места. Аз като испанец да вземем за пример не мога да отида до Съединени американски щати, без да съм подложен под карантина най-малко две седмици. Това е непочтено, защото ще разреши на някои състезатели да играят, а на други - не. Мисля, че сезонът няма да приключи, в случай че някак не бъде възобновен до два или три месеца ", добави Лопес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР