Испанският ветеран Дани Сордо ще кара третата кола на Хюндай

...
Испанският ветеран Дани Сордо ще кара третата кола на Хюндай
Коментари Харесай

Хюндай повика Сордо за рали “Япония”

Испанският деец Дани Сордо ще кара третата кола на Хюндай в последния кръг от Световния рали шампионат (WRC) в Япония в средата на ноември. Новината беше доказана от отбора, като Сордо сменя Оливер Солберг, чийто контракт няма да бъде удължен и рали “Нова Зеландия ” на процедура се оказа последното съревнование на сина на Петер Солберг за корейския отбор.

Този сезон Солберг и Сордо си деляха третата кола на отбора, като до момента Дани е карал в три ралита - в “Португалия ”, “Сардиния ” и “Акрополис ”. Той ще започва в домашното си съревнование в Испания, където има девет подиума, само че не и победа, а петият му старт ще е в Япония (10-13 ноември).

Последните две ралита от сезона в WRC са на асфалт, а Хюндай води борба с Тойота за международната купа при конструкторите, само че е в ролята на догонващ.
 Ожие загуби интерес към пистовите надпревари Ожие загуби интерес към пистовите надпревари
С това решение на Хюндай се поставя завършек на слуховете, че отборът може да опитва с водач, който сега не е зает с тима, като се смяташе, че любимец за мястото е настоящият международен първенец в WRC2 Андреас Микелсен. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР