Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо съобщи, че полицията е

...
Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо съобщи, че полицията е
Коментари Харесай

Испания залови рекордна пратка кокаин в контейнер с банани

Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо заяви, че полицията е заловила близо 9 тона кокаин, прикрит в пратка с банани от Колумбия, европейски връх за опиати, открити в корабен резервоар, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Министър Соидо сподели, че са задържани шестима души - четирима в Испания и двама във френския град Лион, откакто полицията и митническите управляващи са заловили 8,74 тона кокаин, укрит на борда на товарен транспортен съд, който предходната неделя дебаркирал в южното испанско пристанище Алхесирас.

Наркотикът бил разпределен в над хиляда щайги с банани , а някои пакети били надписани с етикети " Айфони ", се вижда на фотоси, публикувани от вътрешното министерство.
Spain: record cocaine shipment seized from banana container
— Dhulgambari Murtada (@Sulubawa) Дейността на експортьора на бананите от Колумбия и на компанията вносителка в Испания беше сложена под наблюдаване от националната полиция и митническите органи, с помощта на което била открита подозрителната пратка.

С общо 101 милиона тона обработени товари през 2017 година, Алхесирас е най-голямото испанско товарно пристанище и основен вход за кокаина в Европа .

През януари управляващите заловиха там 6 тона кокаин ,изпратен от картела Меделин в Колумбия, също прикрит в резервоар с банани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР