Испанският върховен съд все още не е издал официално решение

...
Испанският върховен съд все още не е издал официално решение
Коментари Харесай

Испанският съд още не е одобрил европейска заповед за арест на Пучдемон

Испанският висш съд към момента не е издал публично решение за европейска заповед за арест на каталунския министър председател Карлес Пучдемон, въпреки че испанската прокуратура публично изиска такова деяние. Заповедта би трябвало да включва както Пучдемон, по този начин и още четирима министри от каталунското държавно управление - Клара Понсанти, Антони Комин, Люис Пюиг и Меритексел Серет.
Очаква се решението за европейската заповед за арест да стане факт през днешния ден, 3 ноември.
Иначе останалите девет министри от каталунското държавно управление към този момент бяха откарани в ареста. Припомняме, че само на каталунския министър на стопанската система Санти Виля беше избрана гаранция – 50 000 евро. За останалите арестувани се смята, че могат да се укрият от правораздаването, защото има високи приходи и могат да си разрешат да избягат.

Salen los furgones con los ex consellers hacia las prisiones https://t.co/HTUnl5Q81M pic.twitter.com/1fMUulEF4f
— J. J. Gálvez (@jjimenezgalvez) 2 ноември 2017 година Заради ареста нощес в Каталуния имаше всеобщи митинги. От Белгия Карлес Пучдемон изиска освобождението на всички арестувани каталунски политици, защото карцерът им е " политическа принуда ". По това време каталунският вицепремиер Ориол Жункерас, който също е в ареста, написа в Twitter: " Правете всеки ден това, което е по силите ви, с цел да победи положителното злото на изборите на 21 декември. С гордо вдигната глава, с увереност, до момента в който не победим ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР