Испанският външен министър Алфонсо Дастис обвини каталунския лидер Карлес Пучдемон

...
Испанският външен министър Алфонсо Дастис обвини каталунския лидер Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Мадрид обвини Пучдемон в „мошеничество”


Испанският външен министър Алфонсо Дастис упрекна каталунския водач Карлес Пучдемон в „ шикалкавене ” откакто той суспендира декларацията за самостоятелност и предизвести, че дейностите му може да отприщят стопански и обществени вълнения.

В изявление за френското радио Europe 1 първият посланик на Испания сподели, че снощната тирада на Пучдемон в Барселона е била „ искрено лъжлива ”.

„ Той прави това, което постоянно е правил, върви по път, който ще докара до нежелани обстановки в Каталуния, свързани с стопански и обществени конфликти ”, сподели Дастис.

„ Той споделя, че са спечелили, което допуска, че имат право на самостоятелност след резултата от този така наречен референдум, след това желае от Народното събрание да отсрочи влизането в действие на тази декларация ”, уточни испанският министър.

„ Начинът, по който се отнася със личния си парламент е стряскащ ”, счита Дастис.

След като суспендира декларацията за самостоятелност, Пучдемон прикани за разговор с испанското държавно управление, което през днешния ден имаше спешно съвещание.

Министър-председателят Мариано Рахой зае твърда позиция и се зарече да употребява всичко, което е в пълномощията му, с цел да предотврати независимостта и отхвърля да изключи въвеждане на директно ръководство в полуовтономния регион на Каталуния, който граничи с Франция.

Дастис сподели, че Мадрид „ постоянно е повтарял, че има неща, които могат да се договорят в границите на конституцията ”.

Но това „ Каталуния да взема решение от името на цяла Испания, е искрено невероятно ”, сподели министърът.

Междувременно испанският дипломат във Франция Фернандо Кардерера сподели по радио RTL, че оповестеното от Пучдемон е равнозначно на държавен прелом като се изключи това, че не е имало подиуми с въоръжени хора, които влизат в Народното събрание ”.

Що се отнася до суспендираната декларация за самостоятелност, дипломат Кардерера сподели, че не може да се отсрочи нещо, което не съществува.

Франция намерено поддържа държавното управление в Мадрид по време на рецесията с Каталуния, а президентът Еманюел Макрон разгласи, че сепаратистите са стимулирани частично от „ стопански нарцисизъм ”. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР