Испанският тийнейджър Фермин Алдегер ще се състезава за тима на

...
Испанският тийнейджър Фермин Алдегер ще се състезава за тима на
Коментари Харесай

Испанският тийнейджър Алдегер ще се състезава за Дукати в MotoGP

Испанският младеж Фермин Алдегер ще се състезава за отбора на Дукати в международния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP от 2025 година с двугодишен контракт с алтернатива за още две години, заяви Ройтерс.

18-годишният играч сега се състезава в Moto2 и завоюва последните четири надпревари от предишния сезон, като приключи трети в генералното класиране. Очаква се той да се причисли към сателитния екип на Прамак.

Генералният управител на Дукати Луиджи Дал'Игна сподели в изказване, че Алдегер е един от най-силните водачи в новото потомство на MotoGP.

" През последните няколко години проследихме неговата еволюция; през последния сезон той сподели невероятна скорост. Той е младеж с капацитет и характерности да се оправя добре и ние ще му предоставим цялата техническа поддръжка, с цел да му помогнем да се развива. "

Алдегер сподели, че сбъдва детска фантазия.

" Настъпи моментът да направя огромния скок и да се състезавам с най-хубавите състезатели в света и освен това, аз ще го направя с най-хубавия мотор на стартовата решетка “, сподели той./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР