Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут се класира за своя втори

...
Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут се класира за своя втори
Коментари Харесай

Роберто Баутиста Агут и Борна Чорич в топ 8 на турнира в Дубай

Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут се класира за своя втори четвъртфинал през тази година, откакто в профил французина Пиер Юг-Ербер с 6:4, 6:7 (2:7), 6:1.

Баутиста Агут, който е подложен като номер 3 на шампионата в Дубай, се мъчи близо два часа и половина, с цел да в профил противника си.

Французинът, апетитен за новобранец в тази двойка, се бори за всяка точка в първия сет, а по-късно завоюва втория с тайбрек. Но в наложителния трети сет той като че ли се срина през цялото време и Баутиста направи два значими пробива- за 2:0 и за 4:0. След това Юг Ербер върна един гейм, като на два пъти излезе от мач-пойнт за противника. Накрая обаче отново при втори мач-пойнт испанецът затвори срещата, с цел да се класира за повторно на четвъртфинал след шампионата през януари в Оукланд.

В идващия кръг номер 3 в шампионата ще играе с хърватина Борна Чорич, който в профил различен французин- Беноа Пер с 6:1, 6:4.

В третата среща, която е приключила досега от програмата, японецът Юичи Сугита в профил Ян-Ленард Щруф със 7:6 (4), 6:4.

" Знам, че трябваше да се постарая много, само че се усещам добре. Имах толкоз доста шансове да пробия подаването му във втория сет и да не стигам до подобен маратон. Не е елементарно да се играе брилянтно, само че считам, че се показах солидно, съобщи Баутиста Агут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР