Испанският тенисист Рафаел Надал коментира победата си над Матео Беретини

...
Испанският тенисист Рафаел Надал коментира победата си над Матео Беретини
Коментари Харесай

Надал през сълзи: Не вярвах, че отново ще имам шанса да спечеля Australian Open

Испанският тенисист Рафаел Надал разяснява успеха си над Матео Беретини (Италия) 6:3, 6:2, 3:6 и 6:3, с която се класира на край в Откритото състезание на Австралия.

"За мен класирането на край значи доста. Трябва да отдадем респект на Беретини, той е млад и всяка година става все по-силен. Той беше на финала на Уимбълдън, в този момент стигна до полуфинал в Австралия. Пожелавам всичко най-хубаво на Матео, той има ярко бъдеще. Спечелване на 21-ия шампионат от Големия шлем? Сега за мен най-важното нещо не е това, а самото показване на Откритото състезание на Австралия значи повече за мен от всичко друго.

Това е необикновен шампионат, в който няколко пъти нямах шанса да вземам участие заради травми. Понякога имах сложни финали, като през 2012 година с Джокович или през 2017 година с Федерер. Имах шанса да печеля този шампионат през 2009 година, само че не мислех, че през 2022 година ще имам късмет да печеля още веднъж. Днес ще се опитам да се насладя на достигането до финала, а в неделя ще дам всичко от себе си ", сподели Надал след мача.

На финала Надал ще се срещне с спечелилия от мача Стефанос Циципас (Гърция) - Даниил Медведев (Русия).

Ако завоюва финала, испанецът ще ликува с 21-ия си шампионат от Големия шлем в кариерата и ще сложи нов връх. В момента испанецът, дружно с Роджър Федерер и Новак Джокович имат по 20 трофеи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР