Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Алкарас е на два мача от титлата в Буенос Айрес

Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626 595 $. 

Поставеният под номер 1  Алкарас  елиминира сърбина Ласло Джере с 6:4, 6:2 за 94 минути. Той на два пъти пропиля пробив задатък в първия сет, само че след 4:4 взе пет следващи гейма по пътя си към крайния триумф.

" Мисля, че играх доста, доста добре от първата до последната точка. Знаех, че ще бъде тежко. Душан е доста мощен на клей и е сложен за побеждаване, само че аз се оправих сносно. Трябваше да играя доста солидно от дъното на корта и като за едвам втори мач през годината съм много удовлетворен от представянето си ", разяснява  вторият в международната класация след успеха.

19-годишният испанец, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, взе участие в първи шампионат през сезона. Преди тази седмица той не беше играл от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, след което се възстановяваше от мускулни контузии на корема и на бедрото.

За място на финала Алкарас чака сънародника си Бернабе Сапата Мирайес, който отстрани петия в схемата представител на домакините и вицешампион през 2021 година Франсиско Черундоло с 6:3, 6:7(4), 6:3 по-късно повече от два часа и половина игра. Това ще бъде първи полуфинал за Сапата Мирайес в Тура на АТР.

Камерън Нори (Великобритания) и Хуан Пабло Варияс (Перу) се излъчат втория финалист.

Поставеният под номер 2 Нори в профил аржентинеца Томас Ечевери с 5:7, 6:0, 6:3, а  квалификантът Варияс надви над третия в схемата Лоренцо Музети с 6:4, 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР