Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на турнира

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на турнира
Коментари Харесай

Първи финал за Карлос Алкарас от ноември насам

Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626595 $.

Поставеният под номер 1 Алкарас победи изрично сънародника си Бернабе Сапата Мирайес с 6:2, 6:2 за 77 минути и ще играе за купата още в първото съревнование след завръщането си на корта след три месеца и половина неявяване.

" Щастлив съм. Бях позагубил убеденост поради травмата и трябваше да се възстановя освен физически, само че и душевен, да намеря още веднъж ритъма си. Това, че доближих до финала в първия ми шампионат през този сезон, е доста особено за мен ", разяснява 19-годишният испанец, който е втори в международната класация.

Алкарас, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се завърна на корта преди тази седмица, откакто не беше играл от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, а по-късно лекуваше мускулни контузии на корема и на бедрото.

В търсене на седми трофей в кариерата си той ще срещне поставения под номер 2 Камерън Нори (Великобритания), който спря серията на перуанския квалификант Хуан Пабло Варияс (Перу) след 7:6(5), 6:4.

Испанецът води с 3:1 победи против Нори, само че британецът победи със 7:6(4), 6:7(4), 6:4 в последната среща посред им в Синсинати през предходната година.

" Играл съм няколко пъти против него. Той е доста, доста сложен противник. Знам, че би трябвало да дам всичко от себе си на финала. Ще бъде доста тежко, само че в това време и красиво ", сподели още Алкарас.

Левичарят Нори, който е 12-и в класацията на АТП сега, има четири извоювани трофеи в кариерата си.
 Медведев още веднъж спря Григор за край
Медведев още веднъж спря Григор за край

Българинът стартира неприятно мача, направи много неточности и загуби осем от първите девет гейма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР