Испанският тенисист Карлос Алкарас, който е под номер 2 в

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас, който е под номер 2 в
Коментари Харесай

Карлос Алкарас ще играе в Хопман Къп

Испанският тенисист Карлос Алкарас, който е под номер 2 в международната класация сега, ще играе на " Хопман Къп " - съревнование за смесени двойки, което ще се състои сред 19-и и 23-и юли в Ница, оповестиха уредниците, представени от Агенция Франс Прес.

19-годишният Алкарас, който в неделя загуби финала на шампионата в Рио де Жанейро от Камерън Нори, ще бъде в компанията на Паула Бадоса, който е под номер 22 в ранглистата.

Отборът на Франция ще бъде формиран от Ришар Гаске и Ализе Корне, която е от Ница. И двамата към този момент са печелили " Хопман Къп ", като Гаске направи това в тандем с Кристина Младенович през 2017-а, до момента в който Корне завоюва през 2013-а в компанията на Жо-Вилфред Цонга.

Третият тим, който бе публично разгласен във вторник, е Швейцария, който ще бъде показан от Леандро Риди (№128 в света) и Белинда Бенчич, която е под номер 9 в ранглистата.

" Другите три тима ще бъдат оповестени през идващите седмици ", обявиха уредниците.

Шестте тима ще бъдат разграничени в две групи по три отбора. Мачовете ще се играят на алена настилка и ще бъдат в две срещи на сингъл и една на смесени двойки.

" Хопман Къп " бе основан през 1989 година, само че не се е провеждала от 2019-а, като до момента постоянно се е играла в Австралия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР