Испанският столичен тим на Атлетико Мадрид пропусна възможността да се

...
Испанският столичен тим на Атлетико Мадрид пропусна възможността да се
Коментари Харесай

Баско изпепеляване за Чоло и Атлетико, Топ 4 е под въпрос

Испанският столичен отбор на Атлетико Мадрид пропусна опцията да се приближи на две точки от Барселона, откакто инкасира загуба като посетител на Ейбар с 0:2. "Дюшекчиите " бяха пречупени като посетител на "оръжейниците " в мач от 20-тия кръг на испанската Ла Лига.

След единствено 10 минути игра, след центриране от корнер, Естебан Бургос откри резултата за домакините, а редовността на попадението бе прегледано и след съдействието на ВАР. Играта на гостите не вървеше по никакъв начин добре, като хората на Диего Симеоне по този начин и не съумяха да основат изключително рискови положения пред вратата на Ейбар.

През втората част това не се промени, а Ейбар търпеливо чакаше последния съдийски сигнал, с цел да се поздрави с триумфа. В самия завършек на мача, още веднъж след осъществяване на ъглов удар, баските стигнаха и до второ попадение. Центрирането в наказателното поле бе избито напред, с цел да се окаже на крайници на Еду Експозито, който с акуратен удар от границата на полето прати топката в мрежата на Облак за повторно.

Така Атлетико Мадрид остава на третата позиция в Ла Лига с актив от 35 точки - на осем пункта зад водача Реал Мадрид и на три от втория Барселона, който играе в неделя против Гранада. Отборите под "дюшекчиите " набират инерция и към този момент са в рискова непосредственост до Топ 4. Севиля е с 35 точки, Хетафе с 33, а Реал Сосиедад и Валенсия с по 31 точки, само че и с мач по-малко.

Що се отнася до Ейбар, отборът взе скъпи три точки, които ги отдалечиха от рисковата зона. Отборът е на 16-то място с 22 точки - на седем от зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР