Испанският специалист Хосеп Гуардиола създаде един от най-силните клубове в

...
Испанският специалист Хосеп Гуардиола създаде един от най-силните клубове в
Коментари Харесай

Какво се случва с "Барселона" на Пеп Гуардиола?

Испанският експерт Хосеп Гуардиола сътвори един от най-силните клубове в историята на футбола, като за интервала 2008-2012 година завоюва 14 трофея от всички шампионати с " Барселона " и сътвори нов жанр на игра. Днес, 6 години по-късно, възпитаниците на Пеп са в радикално разнообразни тимове, като някои от тях към този момент са окачили бутонките.

Ето къде с какво се занимават в този момент възпитаниците на испанския треньор:

Сейду Кейта

Малиецът имаше къса случка в Китай, защитаваше цветовете на " Рома " и " Валенсия ", а по-късно заигра в катарския " Ел-Джаиш ", след което се отхвърли от футбола.

Хосе Мануел Пинто

Колоритният пазач с забавни плитки остана при каталунците, като даже приключи там своята кариера. Последва цялостна смяна. Пинто отвори собствен музикален лейбъл, " Макинасионес ", където стартира своята музикална кариера.

Жерар Пике

Футболистът и до ден сегашен пази цветовете на " Барселона ", като се трансформира във фундаментална част от отбраната на " червено-сините ", изигравайки 435 мача, в които е отбелязал 37 попадения.

Александър Хлеб

Беларусинът понастоящем е свободен сътрудник, а след каталунския гранд мина през беларуски, съветски и турски отбори. 36-годишният халф няма клуб от първи юли, като е много евентуално да разгласи в края на сезона, че завършва с професионалния спорт.

Рафа Маркес

Още по времето на Гуардиола мексиканецът бе трансфериран в " Ню Йорк Ред Булс ", където изигра 3 сезона. Последваха интервали в " Леон ", " Верона " и " Атлас ". През 2017 година бранителят бе махленски в разпространяване на опиати. Сега, макар че е на 39 години, той може да вземе присъединяване на международното състезание в Русия това лято.

Тиенри Анри

Френският голаджия бе продаден от Гуардиола на " Ню Йорк Ред Булс " и прекара там 5 години. В един от сезоните се върна чартърен в " Арсенал ". В момента именития голаджия е помощник-треньор на белгийския народен тим, а тази работа съвместява с коментаторството в английска телевизия.

Виктор Валдес

Вече 36-годишният някогашен вратар на " Барселона " бе освободен от клуба през зимния трансферен прозорец през 2015 година, когато отиде в " Манчестър Юнайтед ". След несполучлив престой там, наем в " Стандарт " Лиеж и последвал трансфер в " Мидълзбро ", испанецът реши да окачи бутонките. Любопитен факт е, че мигновенно след решението си, вратарят изтри и своя профил в обществените мрежи .

Серхио Бускетс

Халфът потегли от " Ла Масия ", бе едно от откритията на Гуардиола, и до ден сегашен играе за каталунците.

Яя Туре

През 2010 година футболистът напусна състава, откакто не е получил парите, които е желал той и сътрудникът му. Оттогава е част от " Манчестър Сити ".

Габриел Милито

През 2011 година Гуардиола реши, че повече няма потребност от аржентинеца. Той се насочи в посока " Индепендиенте ", където след 30 срещи се отхвърли от футбола, само че все пак не остана надалеч от спорта. Защитникът се отдаде на треньорската активност, като понастоящем води елитния чилийски " О'Хигинс ".

Ерик Абидал

Французинът бе диагностициран с рак, само че въпреки всичко съумя да се пребори с подлата болест. Сега е дипломат на Лига Европа.

Ейдур Гудьонсен

Исландецът обиколи света, играейки във Франция, Англия, Гърция, Белгия, Китай, Норвегия и Индия, където завърши с футбола през 2017-та.

Силвиньо

Бразилецът не се задържа доста под управлението на Пеп, като за последващо свое премеждие той избра " Манчестър Сити ", а след 11 срещи се отхвърли от футбола, с цел да стартира своята треньорска кариера. След пребивавания в Бразилия, той стана помощник в " Интер ", като в този момент е механически треньор на бразилския народен тим и води подготовка за Мондиала.

Самуел Ето'о

Камерунският нападател през 2009 година имаше проблеми с Гуардиола, което накара играчът да напусне " Барселона ". Последваха цели 7 тима, за които игра, с цел да премине в турския " Коняспор ", чийто екип носи и до през днешния ден.

Лионел Меси

Аржентинецът бе шлифован от Пеп, като Лео продължи да пази цветовете на " синьо-червените " и да чупи връх след връх.

Карлес Пуйол

Пуйол през цялата си кариера бе каталунец, а след отказването си през 2014 година е представител на " Барса ".

Шави

Халфът бе в основата на стила на игра, който Гуардиола наложи. Играчът бе част от отбора до 2015 година, след което отиде в екзотичния катарски " Ал-Саад ".

Иниеста

Както Шави, по този начин и осмицата на " Барселона " бе значима част от триумфите на " блаугранас ", като испанецът и в този момент играе за отбора от " Камп Ноу "

Дани Алвес

След като бе един от най-хубавите десни бекове в света, играчът смени " Барселона " с " Ювентус ", а година по-късно мина в ПСЖ.

Боян Къркич

Големият сръбски гений имаше несполучливи престои в голям брой клубове, като в този момент е футболист на... " Алавес ".

Педро Родригес

Поредното огромно изобретение от школата на каталунците. Изигра 321 срещи, в които се разписа 99 пъти. Последва трансфер в " Челси ", където към този момент може да се похвали със 123 мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР