Испанският социален министър Ионе Белара призова правителството да прекрати всякакви

...
Испанският социален министър Ионе Белара призова правителството да прекрати всякакви
Коментари Харесай

Испанска министърка поиска скъсване на дипломатическите отношения с Израел и притискане на ЕС

Испанският обществен министър Ионе Белара прикани държавното управление да приключи всевъзможни дипломатически връзки и канали сред Испания и Израел.

Белара счита, че Испания би трябвало „ да притисне “ Европейския съюз, който да накара израелската страна да спре да бомбардира Газа.

Партията, на която е ръководител, „ Унидас Подемос “, приканва от дни за по-решителна реакция на Испания по отношение на офанзивите на Израел против Газа. Самата Белара предприе още една стъпка тази сряда, откакто ракета порази болница в Газа, предизвиквайки гибелта на стотици цивилни. Израел и Хамас се упрекват взаимно, макар че Белара изясни, че както публицисти, които са на място, по този начин и организации като „ Лекари без граници “ споделят, че „ единствено Израел има военния потенциал да извърши подобен тип офанзива “.

Поради тази причина министърът на обществените права настоя, че Испания би трябвало да приключи дипломатическите си връзки с Израел.

Наясно съм, че има огромна отдалеченост сред позицията на (председателя на Европейската комисия) Урсула фон дер Лайен и тази, защитавана от министър (Хосе Мануел, на външните работи, бел. ред.) Албарес, само че тъкмо тъй като Испания има лидерска роля сега в Европейски Съюз, имаме опция да сторим повече, сподели Белара.

Тя даже стигна по-далеч, изразявайки мнението, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху би трябвало да бъде изправен пред Международния углавен съд за осъществяване на „ политика на геноцид и апартейд “.

На въпрос за офанзивата на „ Хамас “ против Израел, Белара акцентира, че отхвърля „ всички типове принуждение “, само че тази атака не засенчва обстоятелството, че израелската страна, която тя дефинира като „ окупационна мощ “, „ прогонва палестинците от домовете им “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР