Испанският шампион Реал Мадрид допусна втора поредна грешка в Ла

...
Испанският шампион Реал Мадрид допусна втора поредна грешка в Ла
Коментари Харесай

Реал Мадрид се сгромоляса срещу Райо Валекано и изпусна върха

Испанският първенец Реал Мадрид позволи втора поредна неточност в Ла Лига. След равенството с Жирона предходната седмица, в този момент „ Белия балет “ загуби с 2:3 от Райо Валекано при визитата си на „ Естадио де Вайекас “ в едно от дребните мадридски дербита. С това проваляне „ белите “ оставят Барселона еднолично на върха с 34 точки, до момента в който те имат две по-малко в актива си.

Само пет минути след началото домакините шокираха Реал. Юношата на " белите " Фран Гарсия насочи полувисоко центриране от левия фланг към точката на дузпата, а там вътрешният полузащитник Санти Комесаня насочи задоволително прецизен изстрел, с цел да открие.

Феде Валверде можеше бързо да възвърне равния резултат, само че мощен негов удар от към 25 метра мина до десния дирек. Играчите на Ираола приложиха доста висока преса и лишиха топката в рискова непосредственост, само че удар по диагонала на Алваро Гарсия бе избавен от Куртоа. Иси Паласон също тества рефлекса на белгиеца, който се оправи с изстрела на 7-цата. В ответната офанзива Родриго стреля от дребен удар, само че оплете кълбото в мрежата в профил.

Малко след изминаването на половин час игра Фран Гарсия преплете краката си в тези на Марко Асенсио в наказателното поле. След малко заседание с ВАР Хуан Мунуера отсъди дузпа, а Лука Модрич нямаше проблем да я осъществя.

Четири минути след изравняването и тъкмо толкоз преди почивката Реал поведе. Милитао засече с глава центриране от корнер за 1:2 в интерес на испанския гранд. 

Преди " белите " да са се нарадвали на задатъка си в резултата, той към този момент бе премахнат. Шут на Паласон бе блокиран, само че топката се върна у състезател на валеканци, след което отиде на пътя на Алваро Гарсия, а лявото крило с компактен удар я прати в близкия ъгъл на Куртоа.

С началото на второто полувреме Родриго получи топката на скорост и излезе на стрелкова позиция, само че ударът му с левия крайник разочарова. 

В средата на полувремето Райо получи дузпа след ВАР за игра с ръка на Карвахал на границата на наказателното. Трехо застана зад топката, само че Куртоа го развенча при първия опит.

11-метровият углавен удар бе надвишаващ, защото белгиецът бе пред своята голлиния сега на контакта с топката на изпълняващия. От втория опит Трехо бе прецизен, стреляйки не в десния, а в левия ъгъл на стража на Реал.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР