Испанският шампион Баскония се подсили с четвърти нов. Става въпрос

...
Испанският шампион Баскония се подсили с четвърти нов. Става въпрос
Коментари Харесай

Промени в Баскония - четвърто ново попълнение, но и потенциален напускащ


Испанският първенец Баскония се укрепи с четвърти нов. Става въпрос за пойнт гарда Кадийн Карингтън, който идва от сребърните медалисти в немската Бундеслига Лудвигсбург. До момента баските се укрепиха още с Рокас Гедрайтис, Тоние Джекири и Алек Питърс.

OFICIAL | Khadeen Carrington refuerza la línea exterior azulgrana

Tercer máximo anotador de la BBL alemana en la 19-20https://t.co/FVXdpimmG1#GoazenBaskonia
— Saski Baskonia (@Baskonia) July 19, 2020
24-годишният плеймейкър направи чудесна акция в Германия с тима на “жълтите”, като записа междинни индикатори от 17.2 точки, 4.0 битки и 3.3 асистенции. Възпитаник е на университета Сетън Хол, а професионалната си кариера стартира в черногорския Морнар Бар през 2018-а, а по-късно мина през белгийския Лимбург. В Германия с екипа на Лудвигсбург се оформи като звезда, а в този момент идва и най-високото му ходило в кариерата с екипа на Баскония, където ще направи дебюта си в Евролигата.

@deencarrington’s Season 2019-20 highlights

.
.
. #GoazenBaskonia pic.twitter.com/7YVfC88xvM
— Saski Baskonia (@Baskonia) July 19, 2020
В същото време, гардът на баските Пиерия Хенри към този момент е свободен сътрудник. 27-годишният комбо гард не е приел новия контракт със доста занижена заплата от страна на първенците, само че двете страни ще продължат да водят договаряния. Интерес към Хенри има и от Зенит, който стяга сериозна селекция за идната акция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР